Ook het Duitse HeidelbergCement nam aan deze beweging deel. Een reeks van factoren verklaart de goede gang van zaken in de sector.

Eerst en vooral blijft de vraag vanuit de Aziatische regio op een hoog peil. Daarnaast is er het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt.

Recente cijfers tonen aan dat de Amerikaanse vastgoedmarkt de kater van 2007 - 2009 verwerkt heeft.

Het optimisme omtrent deze ontwikkeling speelt in het voordeel van Lafarge en HeidelbergCement die op deze markt heel wat omzet realiseren (18% voor HeidelbergCement).

Tenslotte hebben de cementgroepen sterk gesnoeid in hun algemene kosten wat de rendabiliteit natuurlijk ten goede komt. Al deze factoren vinden we terug in de laatste resultaten van HeidelbergCement.

Op 8 mei liet de groep weten dat de operationele winst in de VSA 37 miljoen euro bedroeg (vs een nettoverlies van 5 miljoen euro één jaar voordien) en 190 miljoen euro in Azië (+9,8%).

Dankzij reeds gerealiseerde kostenbesparingen van 767 miljoen euro (op een totaal van 1,01 miljard euro) kon de nettowinst eveneens opgekrikt worden. Geert Van Herck is op basis van technische gronden koper van het aandeel.

Ook het Duitse HeidelbergCement nam aan deze beweging deel. Een reeks van factoren verklaart de goede gang van zaken in de sector. Eerst en vooral blijft de vraag vanuit de Aziatische regio op een hoog peil. Daarnaast is er het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Recente cijfers tonen aan dat de Amerikaanse vastgoedmarkt de kater van 2007 - 2009 verwerkt heeft. Het optimisme omtrent deze ontwikkeling speelt in het voordeel van Lafarge en HeidelbergCement die op deze markt heel wat omzet realiseren (18% voor HeidelbergCement). Tenslotte hebben de cementgroepen sterk gesnoeid in hun algemene kosten wat de rendabiliteit natuurlijk ten goede komt. Al deze factoren vinden we terug in de laatste resultaten van HeidelbergCement. Op 8 mei liet de groep weten dat de operationele winst in de VSA 37 miljoen euro bedroeg (vs een nettoverlies van 5 miljoen euro één jaar voordien) en 190 miljoen euro in Azië (+9,8%). Dankzij reeds gerealiseerde kostenbesparingen van 767 miljoen euro (op een totaal van 1,01 miljard euro) kon de nettowinst eveneens opgekrikt worden. Geert Van Herck is op basis van technische gronden koper van het aandeel.