Er werd besloten om geen wijzigingen in de index aan te brengen. De Conseil Scientifique is samengesteld uit vertegenwoordigers van Banque de France, van de Autorité des Marchés Financiers (AMF) en van de la Société Française d'Analystes Financiers, d'Economistes et d'Universitaires.

Uitgangspunt is op de eerste plaats of de liquiditeit van een bepaald aandeel voldoende is. In principe moet een aandeel noteren op Euronext Parijs, terwijl Dexia in Brussel noteert.

Er kan echter een uitzondering worden gemaakt voor aandelen die sterk aanwezig zijn in Frankrijk of die om één of andere reden sterk aan Parijs gelieerd kunnen worden. Dat is het geval met Dexia.

De sterke stijging van de koers vandaag en gisteren kan verklaard worden door het feit dat verwijdering uit de index niet aan de orde van de dag is, met het afbouwen van de shortposities tot gevolg.

Er werd besloten om geen wijzigingen in de index aan te brengen. De Conseil Scientifique is samengesteld uit vertegenwoordigers van Banque de France, van de Autorité des Marchés Financiers (AMF) en van de la Société Française d'Analystes Financiers, d'Economistes et d'Universitaires.Uitgangspunt is op de eerste plaats of de liquiditeit van een bepaald aandeel voldoende is. In principe moet een aandeel noteren op Euronext Parijs, terwijl Dexia in Brussel noteert. Er kan echter een uitzondering worden gemaakt voor aandelen die sterk aanwezig zijn in Frankrijk of die om één of andere reden sterk aan Parijs gelieerd kunnen worden. Dat is het geval met Dexia. De sterke stijging van de koers vandaag en gisteren kan verklaard worden door het feit dat verwijdering uit de index niet aan de orde van de dag is, met het afbouwen van de shortposities tot gevolg.