In begin van de jaren negentig was de economische groei in de Verenigde Staten laag. Maar er waren diverse signalen dat het allemaal wat beter ging.

President Bill Clinton gaf aan in zijn State of the Union dat de autoverkopen stegen en de huizenprijzen ook stegen. Veel Amerikanen herfinancierden hun huizen door de lage rente. Belangrijker was dat in 1993 er 1,6 mln nieuwe banen waren gecreëerd. Meer dan in de vier jaar ervoor.

Kortom de Amerikaanse economie begon te ontwaken. Ook nu lijkt het daarop. Huizenprijzen stijgen, meer banen worden gecreëerd en ook de autoverkopen stijgen. Sommige economen denken dat de groei van de VS dit jaar uit kan komen op 2,3% terwijl de meeste nog altijd op 1,5% zitten.

In begin van de jaren negentig was de economische groei in de Verenigde Staten laag. Maar er waren diverse signalen dat het allemaal wat beter ging. President Bill Clinton gaf aan in zijn State of the Union dat de autoverkopen stegen en de huizenprijzen ook stegen. Veel Amerikanen herfinancierden hun huizen door de lage rente. Belangrijker was dat in 1993 er 1,6 mln nieuwe banen waren gecreëerd. Meer dan in de vier jaar ervoor. Kortom de Amerikaanse economie begon te ontwaken. Ook nu lijkt het daarop. Huizenprijzen stijgen, meer banen worden gecreëerd en ook de autoverkopen stijgen. Sommige economen denken dat de groei van de VS dit jaar uit kan komen op 2,3% terwijl de meeste nog altijd op 1,5% zitten.