President Barack Obama heeft een nieuw voorstel gedaan met betrekking tot het aanreiken van een oplossing voor de fiscale klip.

Economische data waar volgens Theodoor Gilissen Bankiers deze week de aandacht naar uit zal gaan zijn diverse indicatoren over de Amerikaanse huizenmarkt op dinsdag t/m vrijdag.

De verkopen en het sentiment zijn in 2012 duidelijk verbeterd. Voor de laatste maanden wordt een stabilisatie verwacht.

Donderdag zal de laatste schatting over de Amerikaanse economische groei in het derde kwartaal bekend worden en verwacht wordt dat deze verder opwaarts wordt herzien ten opzichte van de eerder gemelde 2,7%.

De investeringen, bouw, consumentenbestedingen en export lieten immers een hogere groei zien.

Verder herstelt de industrie licht, hetgeen zichtbaar zal zijn in de Empire State index (vandaag) en de Philadelphia FED (donderdag). De leading indicators van de VS zullen verzwakken, met name door hogere werkloosheidsclaims.

Tenslotte zijn er volgens Theodoor Gilissen Bankiers op vrijdag de orders voor duurzame goederen en persoonlijk inkomen en bestedingen.

De orders zullen, exclusief transportmiddelen, afnemen. Het inkomen verbetert, mede door een stijging in dividend- en huurinkomsten. En uiteraard blijven de onderhandelingen over de Amerikaanse begroting belangrijk.

President Barack Obama heeft een nieuw voorstel gedaan met betrekking tot het aanreiken van een oplossing voor de fiscale klip. Economische data waar volgens Theodoor Gilissen Bankiers deze week de aandacht naar uit zal gaan zijn diverse indicatoren over de Amerikaanse huizenmarkt op dinsdag t/m vrijdag. De verkopen en het sentiment zijn in 2012 duidelijk verbeterd. Voor de laatste maanden wordt een stabilisatie verwacht. Donderdag zal de laatste schatting over de Amerikaanse economische groei in het derde kwartaal bekend worden en verwacht wordt dat deze verder opwaarts wordt herzien ten opzichte van de eerder gemelde 2,7%. De investeringen, bouw, consumentenbestedingen en export lieten immers een hogere groei zien. Verder herstelt de industrie licht, hetgeen zichtbaar zal zijn in de Empire State index (vandaag) en de Philadelphia FED (donderdag). De leading indicators van de VS zullen verzwakken, met name door hogere werkloosheidsclaims. Tenslotte zijn er volgens Theodoor Gilissen Bankiers op vrijdag de orders voor duurzame goederen en persoonlijk inkomen en bestedingen. De orders zullen, exclusief transportmiddelen, afnemen. Het inkomen verbetert, mede door een stijging in dividend- en huurinkomsten. En uiteraard blijven de onderhandelingen over de Amerikaanse begroting belangrijk.