Komal Sri-Kumar, fondsbeheerder bij TCW Group Inc. in Los Angeles, is van mening dat de testen zo werden opgesteld dat de meeste banken wel moesten slagen in de testen.

De zeven banken die niet slaagden stonden al op een watch list of waren eerder al in het nieuws gekomen vanwege hun zwakte. Sri-Kumar komt tot de conclusie dat de testen hem niets vertelden wat hij al niet wist.

Jason Brady, managing director bij Thornburg Investment Management in Santa Fe, was dezelfde mening toegedaan. Brady merkt op dat de resultaten van de stress tests bij de Amerikaanse banken veel overtuigender was.

Gary Jenkins, analist bij Evolution Securities Ltd. in Londen, legt de vinger op de wonde door te stellen dat de meeste overheidsobligaties in de portefeuilles van de banken zitten en dus tot de einddatum worden vastgehouden. Met deze obligaties is geen rekening gehouden.

Komal Sri-Kumar, fondsbeheerder bij TCW Group Inc. in Los Angeles, is van mening dat de testen zo werden opgesteld dat de meeste banken wel moesten slagen in de testen. De zeven banken die niet slaagden stonden al op een watch list of waren eerder al in het nieuws gekomen vanwege hun zwakte. Sri-Kumar komt tot de conclusie dat de testen hem niets vertelden wat hij al niet wist. Jason Brady, managing director bij Thornburg Investment Management in Santa Fe, was dezelfde mening toegedaan. Brady merkt op dat de resultaten van de stress tests bij de Amerikaanse banken veel overtuigender was. Gary Jenkins, analist bij Evolution Securities Ltd. in Londen, legt de vinger op de wonde door te stellen dat de meeste overheidsobligaties in de portefeuilles van de banken zitten en dus tot de einddatum worden vastgehouden. Met deze obligaties is geen rekening gehouden.