Verder op de agenda de Amerikaanse inkoopmanagersindex industrie en de definitieve van Europa. De Amerikaanse index staat al 3 maanden net onder de 50 en verwacht wordt dat deze ook nu nog niet boven dat niveau zal uitkomen. De Europese
werkloosheid zal waarschijnlijk licht toenemen van 11,3% naar 11,4%.

Dinsdag vergadert Frankrijk over het fiscal compact. Woensdag komt de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector. Deze zal licht afnemen, maar nog wel boven de 50. Bedrijven worden voorzichtiger, ook in het aannemen van personeel.

Donderdag komen diverse centrale banken bijeen. Een renteverlaging zal door de ECB waarschijnlijk worden uitgesteld. De inflatiecijfers zijn hoger dan verwacht. Draghi zal stilstaan bij de Spaanse maatregelen, het voorgenomen opkoopprogramma en of deze binnen het Verdrag vallen. Spanje komt die dag met obligatie-uitgiftes ter waarde van Eur 4 mrd.

Britse en Japanse centrale bank zullen beleid niet wijzigen

De BoE en de BoJ zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers hun beleid niet wijzigen. Ook worden de Fed notulen van de vergadering van 13 september bekend.

Dit kan meer duidelijkheid geven over de nieuwe ronde kwantitatieve verruiming, de renteprognose, de inflatie en de stand van de economie.

Vrijdag de werkgelegenheidscijfers uit de VS, waar rond de 111.000 nieuwe banen worden verwacht. Mogelijk is dit cijfer volgens Theodoor Gilissen Bankiers te optimistisch.

Voor een stabiele werkloosheid zijn maandelijks 75.000-100.000 nieuwe banen voldoende. Er wordt dan ook een onveranderde werkloosheid van 8,1% verwacht.

Verder op de agenda de Amerikaanse inkoopmanagersindex industrie en de definitieve van Europa. De Amerikaanse index staat al 3 maanden net onder de 50 en verwacht wordt dat deze ook nu nog niet boven dat niveau zal uitkomen. De Europese werkloosheid zal waarschijnlijk licht toenemen van 11,3% naar 11,4%. Dinsdag vergadert Frankrijk over het fiscal compact. Woensdag komt de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector. Deze zal licht afnemen, maar nog wel boven de 50. Bedrijven worden voorzichtiger, ook in het aannemen van personeel. Donderdag komen diverse centrale banken bijeen. Een renteverlaging zal door de ECB waarschijnlijk worden uitgesteld. De inflatiecijfers zijn hoger dan verwacht. Draghi zal stilstaan bij de Spaanse maatregelen, het voorgenomen opkoopprogramma en of deze binnen het Verdrag vallen. Spanje komt die dag met obligatie-uitgiftes ter waarde van Eur 4 mrd. Britse en Japanse centrale bank zullen beleid niet wijzigenDe BoE en de BoJ zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers hun beleid niet wijzigen. Ook worden de Fed notulen van de vergadering van 13 september bekend. Dit kan meer duidelijkheid geven over de nieuwe ronde kwantitatieve verruiming, de renteprognose, de inflatie en de stand van de economie. Vrijdag de werkgelegenheidscijfers uit de VS, waar rond de 111.000 nieuwe banen worden verwacht. Mogelijk is dit cijfer volgens Theodoor Gilissen Bankiers te optimistisch. Voor een stabiele werkloosheid zijn maandelijks 75.000-100.000 nieuwe banen voldoende. Er wordt dan ook een onveranderde werkloosheid van 8,1% verwacht.