De vliegtuigramp in de Oekraïne heeft een schokgolf door de financiële markten gejaagd. De kans is namelijk groot dat het toestel werd neergehaald en dat kan betekenen dat de crisis in het oosten van Europa scherpere vormen zal aannemen. Rusland dreigt daarbij de kop van jut te worden.

In reactie op het ongeval zijn de edelmetalen opnieuw duurder geworden, maar ook de olieprijs brak uit een neerwaarts gerichte trend en schoot snel weer naar omhoog. Ook het stijgen van de tarweprijs is niet echt verbazingwekkend, want de Oekraïne is een belangrijke graanproducent.

De vliegtuigramp in de Oekraïne heeft een schokgolf door de financiële markten gejaagd. De kans is namelijk groot dat het toestel werd neergehaald en dat kan betekenen dat de crisis in het oosten van Europa scherpere vormen zal aannemen. Rusland dreigt daarbij de kop van jut te worden. In reactie op het ongeval zijn de edelmetalen opnieuw duurder geworden, maar ook de olieprijs brak uit een neerwaarts gerichte trend en schoot snel weer naar omhoog. Ook het stijgen van de tarweprijs is niet echt verbazingwekkend, want de Oekraïne is een belangrijke graanproducent.