Vooral de cijfers in verband met de consumentenbestedingen zullen angstvallig in de gaten worden gehouden. Het is namelijk de consument die de Amerikaanse economie uit het dal zal moeten trekken. Die consument is goed voor ongeveer 70% van de totale economische activiteit.

Algemeen wordt aangenomen dat de consumentenbestedingen in augustus zijn gestegen, dit dankzij het succes van het Cash for Clunkers programma. De consensus ligt op een stijging met 1,10%, tegenover een stijging met 0,20% in juli.

De Institute for Supply Management maakt zijn index voor de aankoopmanagers bekend en verwacht wordt dat die in september zal zijn gestegen tot 54, tegenover 52,90 in augustus.

In augustus ging de index voor het eerst in 19 maanden boven het niveau van 50. Boven 50 is er sprake van groei van de economische activiteiten, daaronder spreken we over een krimp.

Donderdag is traditioneel ook de dag van de jobless claims, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Die zouden volgens een enquête verricht door Thomson Reuters lichtjes zijn gestegen.

In de vastgoedsector is de index van de National Association of Realtors in verband met de pending home sales (opties op de verkoop van nieuwe woningen) interessant. Die index zou voor de achtste maand op rij zijn gestegen. Ook de cijfers over de bouwbestedingen worden straks bekendgemaakt.

Vooral de cijfers in verband met de consumentenbestedingen zullen angstvallig in de gaten worden gehouden. Het is namelijk de consument die de Amerikaanse economie uit het dal zal moeten trekken. Die consument is goed voor ongeveer 70% van de totale economische activiteit. Algemeen wordt aangenomen dat de consumentenbestedingen in augustus zijn gestegen, dit dankzij het succes van het Cash for Clunkers programma. De consensus ligt op een stijging met 1,10%, tegenover een stijging met 0,20% in juli. De Institute for Supply Management maakt zijn index voor de aankoopmanagers bekend en verwacht wordt dat die in september zal zijn gestegen tot 54, tegenover 52,90 in augustus. In augustus ging de index voor het eerst in 19 maanden boven het niveau van 50. Boven 50 is er sprake van groei van de economische activiteiten, daaronder spreken we over een krimp. Donderdag is traditioneel ook de dag van de jobless claims, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Die zouden volgens een enquête verricht door Thomson Reuters lichtjes zijn gestegen. In de vastgoedsector is de index van de National Association of Realtors in verband met de pending home sales (opties op de verkoop van nieuwe woningen) interessant. Die index zou voor de achtste maand op rij zijn gestegen. Ook de cijfers over de bouwbestedingen worden straks bekendgemaakt.