Heel Europa dreigt in Duitse handen te belanden, precies omdat de Duitse bedrijfswereld sterk genoeg is om op grote schaal concurrerende bedrijven over te nemen, of om klanten of toeleveranciers over te nemen. In veel landen zijn namelijk veel bedrijven in moeilijkheden geraakt.

Volgens Wolfgang Schaüble is het onzin om te denken dat Duitsland mikt op een 'Duits' Europa. Hij ontkende ook met kracht dat Duitsland gebaat is bij een sterke euro en zich daarom ook uitstekend kan vinden in de huidige stand van de euro, terwijl veel andere landen graag een goedkopere munt zouden willen.

Heel Europa dreigt in Duitse handen te belanden, precies omdat de Duitse bedrijfswereld sterk genoeg is om op grote schaal concurrerende bedrijven over te nemen, of om klanten of toeleveranciers over te nemen. In veel landen zijn namelijk veel bedrijven in moeilijkheden geraakt. Volgens Wolfgang Schaüble is het onzin om te denken dat Duitsland mikt op een 'Duits' Europa. Hij ontkende ook met kracht dat Duitsland gebaat is bij een sterke euro en zich daarom ook uitstekend kan vinden in de huidige stand van de euro, terwijl veel andere landen graag een goedkopere munt zouden willen.