Volgens Castilla kunnen de Europese bedrijven in Peru en andere Zuid-Europese landen omzet kunnen realiseren, waardoor ze opnieuw kunnen groeien.

Daardoor komt er geld beschikbaar voor investeringen in Europa zelf, met als resultaat dat uiteindelijk de economie in haar geheel weer rechtkrabbelt.

Heeft Zuid-Amerika het recept om Europa uit de crisis te helpen? Peru is onmiskenbaar een land dat in de afgelopen decennia sterk is gegroeid, maar volgens de meeste analisten zal investeren in Zuid-Amerika niet volstaan om de Europese economie weer in het gareel te krijgen.

Bovendien wil Argentinië YPF, waar Repsol een meerderheid in bezit, nationaliseren en dat zal het vertrouwen in Zuid-Amerika geenszins doen toenemen.

Dat vertrouwen heeft al een deuk gekregen als gevolg van de maatregelen die enkele jaren geleden door de Venezolaanse president Hugo Chavez werden getroffen.

Volgens Castilla kunnen de Europese bedrijven in Peru en andere Zuid-Europese landen omzet kunnen realiseren, waardoor ze opnieuw kunnen groeien. Daardoor komt er geld beschikbaar voor investeringen in Europa zelf, met als resultaat dat uiteindelijk de economie in haar geheel weer rechtkrabbelt. Heeft Zuid-Amerika het recept om Europa uit de crisis te helpen? Peru is onmiskenbaar een land dat in de afgelopen decennia sterk is gegroeid, maar volgens de meeste analisten zal investeren in Zuid-Amerika niet volstaan om de Europese economie weer in het gareel te krijgen. Bovendien wil Argentinië YPF, waar Repsol een meerderheid in bezit, nationaliseren en dat zal het vertrouwen in Zuid-Amerika geenszins doen toenemen. Dat vertrouwen heeft al een deuk gekregen als gevolg van de maatregelen die enkele jaren geleden door de Venezolaanse president Hugo Chavez werden getroffen.