Anderzijds vrezen de financiële markten een W-vormig herstel, waarbij de VS-economie na een snel herstel in een tweede recessie zou wegzinken. Buiten deze twee letters zijn er nog heel tussenvormen uitgevonden.

Michael Pento, senior marktstrateeg bij Delta Global Advisors, gelooft echter in een tee-pee vormig herstel, daarmee refererend naar de vorm van een Indiaanse wigwam.

Bij deze vorm van herstel zou de economie weer snel wegzinken in een recessie. Pento meent dat de VS-economie tijdens het vierde kwartaal wel eens haar piek zou bereikt kunnen hebben.

Zijn negatieve visie op de VS-economie is gebaseerd op drie factoren: een zwakke kredietverstrekking door de banken, te weinig nieuwe jobs en te veel schulden (zowel publiek als bij de overheid).

Pento zegt dat het scenario van een V-vormig herstel quasi onmogelijk is wanneer de kredietverstrekking door de banken op jaarbasis met 7% is gedaald. Vooral KMO's krijgen moeilijk kredieten los.

Op de export moet niet echt gerekend worden. China probeert de groei af te remmen en de EuroZone worstelt met zijn eigen problemen.

De situatie in de VS is volgens Pento zelfs nog slechter dan die van Griekenland. Wat gaat er gebeuren wanneer China zou beslissen om Amerikaanse staatsobligaties te verkopen?, zo stelt hij zich de vraag.

Anderzijds vrezen de financiële markten een W-vormig herstel, waarbij de VS-economie na een snel herstel in een tweede recessie zou wegzinken. Buiten deze twee letters zijn er nog heel tussenvormen uitgevonden. Michael Pento, senior marktstrateeg bij Delta Global Advisors, gelooft echter in een tee-pee vormig herstel, daarmee refererend naar de vorm van een Indiaanse wigwam. Bij deze vorm van herstel zou de economie weer snel wegzinken in een recessie. Pento meent dat de VS-economie tijdens het vierde kwartaal wel eens haar piek zou bereikt kunnen hebben. Zijn negatieve visie op de VS-economie is gebaseerd op drie factoren: een zwakke kredietverstrekking door de banken, te weinig nieuwe jobs en te veel schulden (zowel publiek als bij de overheid). Pento zegt dat het scenario van een V-vormig herstel quasi onmogelijk is wanneer de kredietverstrekking door de banken op jaarbasis met 7% is gedaald. Vooral KMO's krijgen moeilijk kredieten los. Op de export moet niet echt gerekend worden. China probeert de groei af te remmen en de EuroZone worstelt met zijn eigen problemen. De situatie in de VS is volgens Pento zelfs nog slechter dan die van Griekenland. Wat gaat er gebeuren wanneer China zou beslissen om Amerikaanse staatsobligaties te verkopen?, zo stelt hij zich de vraag.