Toch is er volgens de bekende Amerikaanse econoom Ram Bhagavatula een streepje licht aan de horizon. De werkloosheidscijfers zijn namelijk een achterlopende indicator.

Hij verwacht dat december voor de arbeidsmarkt nog een moeilijke maand gaat worden, maar daarna zou er beterschap optreden. Het ergste economische kwaad zou volgens hem achter de rug zijn, wat zich binnenkort zou moeten vertalen in een verbetering van de index van de Leading Economic Indicators. De LEI zou profiteren van een reactivering van de kredietmarkten en van een herstel van de consumentenuitgaven.

Toch is er volgens de bekende Amerikaanse econoom Ram Bhagavatula een streepje licht aan de horizon. De werkloosheidscijfers zijn namelijk een achterlopende indicator. Hij verwacht dat december voor de arbeidsmarkt nog een moeilijke maand gaat worden, maar daarna zou er beterschap optreden. Het ergste economische kwaad zou volgens hem achter de rug zijn, wat zich binnenkort zou moeten vertalen in een verbetering van de index van de Leading Economic Indicators. De LEI zou profiteren van een reactivering van de kredietmarkten en van een herstel van de consumentenuitgaven.