Een maatregel van dergelijke omvang is ongezien, zeker wanneer we rekening houden dat ook alle andere toonaangevende rentetarieven fors werden opgetrokken. Heeft Turkije door krachtdadig in te grijpen een domino-effect in de groeimarkten kunnen voorkomen?

Het is nog te vroeg om een antwoord op deze vraag te geven, het zal in de komende dagen moeten blijken of de rust op de emerging markets kan terugkeren. Volgens Societe Generale heeft Basci de enige juiste beslissing genomen maar in de komende dagen en weken zal moeten blijken of dat inderdaad zo is.

Een maatregel van dergelijke omvang is ongezien, zeker wanneer we rekening houden dat ook alle andere toonaangevende rentetarieven fors werden opgetrokken. Heeft Turkije door krachtdadig in te grijpen een domino-effect in de groeimarkten kunnen voorkomen? Het is nog te vroeg om een antwoord op deze vraag te geven, het zal in de komende dagen moeten blijken of de rust op de emerging markets kan terugkeren. Volgens Societe Generale heeft Basci de enige juiste beslissing genomen maar in de komende dagen en weken zal moeten blijken of dat inderdaad zo is.