Dat werpt volgens de analisten een interessant licht op de manier waarop de overnamesom zal geherinvesteerd worden. Er wordt namelijk in de richting van groene energie verwezen.

Dat komt automatisch Umicore weer in beeld. De afgelopen weken deden regelmatig geruchten over een mogelijke interesse voor dit bedrijf de ronde.

Danny Van Quaethem van SG Private Banking is van mening dat daar weinig zinvol over te zeggen valt: "Financieel kan Solvay de overname van Umicore wel degelijk de baas, we praten nu over een bedrag van ongeveer 2,50 miljard euro exclusief overnamepremie. Wat die premie kan zijn, valt uiteraard moeilijk te zeggen. De vraag is bovendien of het bedrijf ook iets voor de aandeelhouders wil doen."

Umicore is echter zeker niet de enige kandidaat, Danny Van Quaethem verwijst bijvoorbeeld ook naar het Duitse Wacker Chemie. Dit bedrijf is actief in de sector van de zonne-energie en het betreft hier eveneens een familiebedrijf. Een overname van Wacker zou volgens Van Quaethem best kunnen, waarbij natuurlijk altijd de prijs een belangrijk item blijft.

Dat werpt volgens de analisten een interessant licht op de manier waarop de overnamesom zal geherinvesteerd worden. Er wordt namelijk in de richting van groene energie verwezen. Dat komt automatisch Umicore weer in beeld. De afgelopen weken deden regelmatig geruchten over een mogelijke interesse voor dit bedrijf de ronde. Danny Van Quaethem van SG Private Banking is van mening dat daar weinig zinvol over te zeggen valt: "Financieel kan Solvay de overname van Umicore wel degelijk de baas, we praten nu over een bedrag van ongeveer 2,50 miljard euro exclusief overnamepremie. Wat die premie kan zijn, valt uiteraard moeilijk te zeggen. De vraag is bovendien of het bedrijf ook iets voor de aandeelhouders wil doen." Umicore is echter zeker niet de enige kandidaat, Danny Van Quaethem verwijst bijvoorbeeld ook naar het Duitse Wacker Chemie. Dit bedrijf is actief in de sector van de zonne-energie en het betreft hier eveneens een familiebedrijf. Een overname van Wacker zou volgens Van Quaethem best kunnen, waarbij natuurlijk altijd de prijs een belangrijk item blijft.