Maar uiteindelijk raakte alles opgelost en dat was onder meer het gevolg van het feit dat de omstreden Silvio Berlusconi politiek aan de kant werd gezet. Mario Monti, een technocraat die zijn sporen bij Goldman Sachs had verdiend, werd de nieuwe eerste minister. Hij voerde zware besparingsmaatregelen door, waardoor Italië weer op het goede spoor raakte.

De jongste dagen doen er echter vreemde geruchten de ronde over het aan de kant zetten van Berlusconi. Heeft een onzichtbare hand een bloedloze staatsgreep gepleegd in Italië?, zo luidt de vraag. Daarbij zou een helpende hand zijn toegestoken door ECB-president Mario Draghi, toevallig of niet een andere alumni van Goldman Sachs.

Maar uiteindelijk raakte alles opgelost en dat was onder meer het gevolg van het feit dat de omstreden Silvio Berlusconi politiek aan de kant werd gezet. Mario Monti, een technocraat die zijn sporen bij Goldman Sachs had verdiend, werd de nieuwe eerste minister. Hij voerde zware besparingsmaatregelen door, waardoor Italië weer op het goede spoor raakte. De jongste dagen doen er echter vreemde geruchten de ronde over het aan de kant zetten van Berlusconi. Heeft een onzichtbare hand een bloedloze staatsgreep gepleegd in Italië?, zo luidt de vraag. Daarbij zou een helpende hand zijn toegestoken door ECB-president Mario Draghi, toevallig of niet een andere alumni van Goldman Sachs.