Heeft Merkel een 'Lehman Crisis' nodig om euro te redden?, zo vragen de financiële markten zich nu af. Tot dusver houdt de Duitse kanselier namelijk nog altijd het been stijf wat betreft het zoeken naar een oplossing voor de Europese begrotingscrisis.

Merkel bevindt zich, toegegeven, in een zeer moeilijke positie. Ze staat onder druk van haar eigen landgenoten om geen belastinggeld meer te geven aan landen die met geld hebben gesmeten. Met name het idee van de eurobonds stuit in Duitsland op zware tegendruk.

Heeft Merkel een 'Lehman Crisis' nodig om euro te redden?, zo vragen de financiële markten zich nu af. Tot dusver houdt de Duitse kanselier namelijk nog altijd het been stijf wat betreft het zoeken naar een oplossing voor de Europese begrotingscrisis. Merkel bevindt zich, toegegeven, in een zeer moeilijke positie. Ze staat onder druk van haar eigen landgenoten om geen belastinggeld meer te geven aan landen die met geld hebben gesmeten. Met name het idee van de eurobonds stuit in Duitsland op zware tegendruk.