Daarnaast heeft de centrale bank haar inflatie objectief van 1 op 2% gebracht en zal zij vanaf begin 2014 maandelijks voor 110 miljard EUR effecten kopen.

Als gevolg hiervan verloor de JPY flink terrein van zowat 78 JPY/USD in september 2012 tot 94 JPY/USD midden februari.

Het is niet uitgesloten dat 100 JPY/USD wordt bereikt in de komende maanden.

De beurs van Tokio steeg fors sinds midden november (ruim +25%) anticiperend op winststijgingen dank zij de verbeterende concurrentiekracht van de uitvoerbedrijven, die dan ook proportioneel meer zouden kunnen profiteren van de herwonnen dynamiek van de wereldeconomie.

Daarnaast heeft de centrale bank haar inflatie objectief van 1 op 2% gebracht en zal zij vanaf begin 2014 maandelijks voor 110 miljard EUR effecten kopen. Als gevolg hiervan verloor de JPY flink terrein van zowat 78 JPY/USD in september 2012 tot 94 JPY/USD midden februari. Het is niet uitgesloten dat 100 JPY/USD wordt bereikt in de komende maanden. De beurs van Tokio steeg fors sinds midden november (ruim +25%) anticiperend op winststijgingen dank zij de verbeterende concurrentiekracht van de uitvoerbedrijven, die dan ook proportioneel meer zouden kunnen profiteren van de herwonnen dynamiek van de wereldeconomie.