Ierland heeft al de basis gelegd voor een herschikking van de schulden, want de centrale bank kondigde onlangs aan niet meer garant te staan voor al de schulden gemaakt door de banken.

Van de openstaande schulden is 21 miljard euro nog door de Bank of Ireland gegarandeerd, maar 40 miljard euro is dat niet. Een Ierse schuldherschikking zou de toestemming van Europa moeten krijgen.

Algemeen wordt verwacht dat ze een schokgolf door de financiële markten gaat jagen. Vooral de Britse en de Duitse banken bezitten Iers schatkistpapier, zij dreigen het slachtoffer te worden van een herschikking.

Ierland heeft al de basis gelegd voor een herschikking van de schulden, want de centrale bank kondigde onlangs aan niet meer garant te staan voor al de schulden gemaakt door de banken. Van de openstaande schulden is 21 miljard euro nog door de Bank of Ireland gegarandeerd, maar 40 miljard euro is dat niet. Een Ierse schuldherschikking zou de toestemming van Europa moeten krijgen. Algemeen wordt verwacht dat ze een schokgolf door de financiële markten gaat jagen. Vooral de Britse en de Duitse banken bezitten Iers schatkistpapier, zij dreigen het slachtoffer te worden van een herschikking.