Maar de rol van de houtprijs zou wel eens zwaarder kunnen doorwegen dan iedereen denkt. Heeft hout de rol van de Baltic Dry Index overgenomen?, zo vraagt Tyler Durden van Zero Hedge zich af. Die index wordt algemeen beschouwd als een barometer van de wereldeconomie.

Een daling van de Baltic Dry Index wijst op een overaanbod op de grondstoffenmarkten en hetzelfde kan mogelijk van de houtmarkt worden gezegd. De evolutie van de houtprijzen zou volgens Durden een voorlopende indicator kunnen zijn, die aangeeft waar de beurzen binnen twee maanden zullen staan.

Maar de rol van de houtprijs zou wel eens zwaarder kunnen doorwegen dan iedereen denkt. Heeft hout de rol van de Baltic Dry Index overgenomen?, zo vraagt Tyler Durden van Zero Hedge zich af. Die index wordt algemeen beschouwd als een barometer van de wereldeconomie. Een daling van de Baltic Dry Index wijst op een overaanbod op de grondstoffenmarkten en hetzelfde kan mogelijk van de houtmarkt worden gezegd. De evolutie van de houtprijzen zou volgens Durden een voorlopende indicator kunnen zijn, die aangeeft waar de beurzen binnen twee maanden zullen staan.