Ryan Detrick, senior technical strategist bij Schaeffer's Investment Research, is van mening dat wie al posities in goud heeft opgebouwd rustig mag blijven zitten. Het edelmetaal lijkt alleszins op korte termijn niet opgebruikt, gezien de onzekere situatie in de wereld.

Statistisch onderzoek heeft Detrick geleerd dat de goudprijs na zo'n sterke stijging meestal nog even verder gaat op zijn elan. Hij herinnert er aan dat september traditioneel de beste maand is voor het goud, zodat een verdere stijging van de goudprijs zeker niet uitgesloten is.

Ryan Detrick, senior technical strategist bij Schaeffer's Investment Research, is van mening dat wie al posities in goud heeft opgebouwd rustig mag blijven zitten. Het edelmetaal lijkt alleszins op korte termijn niet opgebruikt, gezien de onzekere situatie in de wereld. Statistisch onderzoek heeft Detrick geleerd dat de goudprijs na zo'n sterke stijging meestal nog even verder gaat op zijn elan. Hij herinnert er aan dat september traditioneel de beste maand is voor het goud, zodat een verdere stijging van de goudprijs zeker niet uitgesloten is.