Mogelijk is er nu zo'n situatie op komst als we Tyler Durden van Zero Hedge mogen geloven. Heeft Griekenland een begerig oogje laten vallen op de bankrekeningen van de inwoners van het land?, zo vraagt hij zich af. De mogelijkheid van een 'bail-in' in Cyprus-stijl mag inderdaad niet bij voorbaat uitgesloten worden.

Griekenland heeft inderdaad voor de derde keer geld nodig en de kans is groot dat het daarbij niet zal blijven en dat er ook nog een vierde en misschien wel een vijfde keer komt. De geldschieters, met Duitsland op kop, zullen de Grieken niet eindeloos blijven sponsoren, zodat de Griekse bezitters van een bankrekening beter in staat van verhoogde waakzaamheid verkeren.

Mogelijk is er nu zo'n situatie op komst als we Tyler Durden van Zero Hedge mogen geloven. Heeft Griekenland een begerig oogje laten vallen op de bankrekeningen van de inwoners van het land?, zo vraagt hij zich af. De mogelijkheid van een 'bail-in' in Cyprus-stijl mag inderdaad niet bij voorbaat uitgesloten worden. Griekenland heeft inderdaad voor de derde keer geld nodig en de kans is groot dat het daarbij niet zal blijven en dat er ook nog een vierde en misschien wel een vijfde keer komt. De geldschieters, met Duitsland op kop, zullen de Grieken niet eindeloos blijven sponsoren, zodat de Griekse bezitters van een bankrekening beter in staat van verhoogde waakzaamheid verkeren.