Bovendien wil de Europese Unie ook een onderzoek doen naar de rol van Goldman Sachs bij de truucjes die werden toegepast om Griekenland toe te laten het begrotingstekort te verdoezelen.

Commissaris Olli Rehn kondigde een diepgaand onderzoek aan naar het reilen en zeilen van Goldman Sachs. Griekenland zelf heeft overigens volledige samenwerking aan het onderzoek beloofd.

De Amerikaanse bank regelde een swap deal voor Griekenland in 2002, waardoor de schuldengraad van het land op een kunstmatige manier werd verlaagd. Zo kon Griekenland de schulden nog hoger opstapelen, met alle gevolgen van dien. Het land wordt nu met bankroet bedreigd.

Gerald Corrigan, chairman bij de verantwoordelijke divisie van Goldman Sachs, gaf toe de zakenbank een dergelijke deal in de huidige omstandigheden anders zou aanpakken, zonder daarmee overigens schuld te bekennen.

Bovendien wil de Europese Unie ook een onderzoek doen naar de rol van Goldman Sachs bij de truucjes die werden toegepast om Griekenland toe te laten het begrotingstekort te verdoezelen. Commissaris Olli Rehn kondigde een diepgaand onderzoek aan naar het reilen en zeilen van Goldman Sachs. Griekenland zelf heeft overigens volledige samenwerking aan het onderzoek beloofd. De Amerikaanse bank regelde een swap deal voor Griekenland in 2002, waardoor de schuldengraad van het land op een kunstmatige manier werd verlaagd. Zo kon Griekenland de schulden nog hoger opstapelen, met alle gevolgen van dien. Het land wordt nu met bankroet bedreigd. Gerald Corrigan, chairman bij de verantwoordelijke divisie van Goldman Sachs, gaf toe de zakenbank een dergelijke deal in de huidige omstandigheden anders zou aanpakken, zonder daarmee overigens schuld te bekennen.