Er zou sprake zijn van een geheime overeenkomst tussen Rusland en de Verenigde Staten, waarbij laatstgenoemde in ruil voor het goud van de Oekraïne stilzwijgend zijn toestemming zou geven voor de annexatie van een deel van de Oekraïne door het Rusland van Wladimir Poetin.

De Amerikanen zouden namelijk in grote problemen zijn geraakt met hun goudvoorraden, die zijn namelijk gebruikt als onderpand voor allerlei ingewikkelde leasingoperaties. Het Witte Huis zou dringend behoefte hebben aan nieuw goud, vandaar de gemaakte afspraak. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk gerucht steeds met een grote korrel zout moet worden genomen.

Er zou sprake zijn van een geheime overeenkomst tussen Rusland en de Verenigde Staten, waarbij laatstgenoemde in ruil voor het goud van de Oekraïne stilzwijgend zijn toestemming zou geven voor de annexatie van een deel van de Oekraïne door het Rusland van Wladimir Poetin. De Amerikanen zouden namelijk in grote problemen zijn geraakt met hun goudvoorraden, die zijn namelijk gebruikt als onderpand voor allerlei ingewikkelde leasingoperaties. Het Witte Huis zou dringend behoefte hebben aan nieuw goud, vandaar de gemaakte afspraak. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk gerucht steeds met een grote korrel zout moet worden genomen.