En met de groei van de smartphones valt te verwachten dat dit nog even doorgaat. Op dit moment komen er 1 mln WhatsAppgebruikers bij.

Gebruikers betalen pas na een jaar een bedrag van nog geen dollar in het jaar. Met een simpel rekensommetje valt te becijferen dat men dus volgend jaar aan inkomsten rond de $ 450 mln per jaar zit en wellicht over twee jaar op de $ 1 mld aan inkomsten.

Gezien de lage kosten (geen marketingkosten en lage personeelskosten) is dan het betaalde bedrag niet hoog. Natuurlijk is niet te voorzien of de groei zo doorzet. Concurrenten te over. Maar de overname door Facebook heeft ook wellicht niet als basis om er snel geld mee te verdienen.

Wat men krijgt is een enorm klantenpakket. Facebook heeft zelf rond de 757 mln actieve gebruikers. Maar vooral bij jongeren neemt de groei af. En juist die "Whatsappen" veel.

Wat Facebook met haar koop dus bereikt is een stabielere klantenbasis. Dat is hun wat waard zeker omdat het grootste deel van de overnamesom in aandelen gebeurt. Vanuit dit perspectief is de overname als zeer verstandig te beschouwen.

Grote vraag is volgens Wilfried Steentjes natuurlijk of er niet een moment komt dat dit bedrijf door andere wordt ingehaald.

De ontwikkelingen hierin gaan razendsnel en er is dus geen zinnig woord te schrijven of over vijf jaar niet een nu onbekend bedrijf voor $ 40 mld een twee jaar oud bedrijfje met 2 personeelsleden overneemt.

Het kan. Wat de overname afgelopen week in ieder geval aangeeft is dat de Amerikaanse economie nog vol dynamiek zit. Dit ondanks alle verhalen over de teloorgang van de VS.

En met de groei van de smartphones valt te verwachten dat dit nog even doorgaat. Op dit moment komen er 1 mln WhatsAppgebruikers bij. Gebruikers betalen pas na een jaar een bedrag van nog geen dollar in het jaar. Met een simpel rekensommetje valt te becijferen dat men dus volgend jaar aan inkomsten rond de $ 450 mln per jaar zit en wellicht over twee jaar op de $ 1 mld aan inkomsten. Gezien de lage kosten (geen marketingkosten en lage personeelskosten) is dan het betaalde bedrag niet hoog. Natuurlijk is niet te voorzien of de groei zo doorzet. Concurrenten te over. Maar de overname door Facebook heeft ook wellicht niet als basis om er snel geld mee te verdienen. Wat men krijgt is een enorm klantenpakket. Facebook heeft zelf rond de 757 mln actieve gebruikers. Maar vooral bij jongeren neemt de groei af. En juist die "Whatsappen" veel. Wat Facebook met haar koop dus bereikt is een stabielere klantenbasis. Dat is hun wat waard zeker omdat het grootste deel van de overnamesom in aandelen gebeurt. Vanuit dit perspectief is de overname als zeer verstandig te beschouwen. Grote vraag is volgens Wilfried Steentjes natuurlijk of er niet een moment komt dat dit bedrijf door andere wordt ingehaald. De ontwikkelingen hierin gaan razendsnel en er is dus geen zinnig woord te schrijven of over vijf jaar niet een nu onbekend bedrijf voor $ 40 mld een twee jaar oud bedrijfje met 2 personeelsleden overneemt. Het kan. Wat de overname afgelopen week in ieder geval aangeeft is dat de Amerikaanse economie nog vol dynamiek zit. Dit ondanks alle verhalen over de teloorgang van de VS.