Maar recent zijn de twijfels opnieuw toegenomen. Heeft Facebook de beleggers een rad voor de ogen gedraaid? Dat zou inderdaad wel eens het geval kunnen zijn want naar verluidt zouden miljoenen gebruikers van de sociale media site niet meer of niet minder dan spookgebruikers zijn.

Er is sprake van zogenaamde "click farms" die de cijfers omtrent het aantal gebruikers van Facebook zwaar hebben opgeblazen. Het bedrijf zelf zou miljoenen dollars geïnvesteerd hebben om belangrijker te lijken dan het is. Wanneer het verhaal klopt, zou ook de beurskoers van Facebook zwaar overgewaardeerd zijn.

Maar recent zijn de twijfels opnieuw toegenomen. Heeft Facebook de beleggers een rad voor de ogen gedraaid? Dat zou inderdaad wel eens het geval kunnen zijn want naar verluidt zouden miljoenen gebruikers van de sociale media site niet meer of niet minder dan spookgebruikers zijn. Er is sprake van zogenaamde "click farms" die de cijfers omtrent het aantal gebruikers van Facebook zwaar hebben opgeblazen. Het bedrijf zelf zou miljoenen dollars geïnvesteerd hebben om belangrijker te lijken dan het is. Wanneer het verhaal klopt, zou ook de beurskoers van Facebook zwaar overgewaardeerd zijn.