Heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente te snel verhoogd?, is een vraag die heel wat economen zich stellen. Die basisrente werd al met 50 basispunten verhoogd en algemeen werd nog een renteverhoging voor het einde van dit jaar in het vooruitzicht gesteld.

50 basispunten is echter wel pijnlijk voor een land als Italië, dat alle moeite van de wereld heeft om concurrentieel te blijven op de wereldmarkten. Het is dus de vraag of de rente op het einde van dit jaar daadwerkelijk opnieuw zal worden verhoogd.

Heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente te snel verhoogd?, is een vraag die heel wat economen zich stellen. Die basisrente werd al met 50 basispunten verhoogd en algemeen werd nog een renteverhoging voor het einde van dit jaar in het vooruitzicht gesteld. 50 basispunten is echter wel pijnlijk voor een land als Italië, dat alle moeite van de wereld heeft om concurrentieel te blijven op de wereldmarkten. Het is dus de vraag of de rente op het einde van dit jaar daadwerkelijk opnieuw zal worden verhoogd.