Maar volgens een handelaar hoeft het allemaal niet zo ver worden gezocht. Hij sprak van een "lose-lose-lose" scenario, in geen enkel economisch scenario is er sprake van een gunstige uitgangspositie voor het goud. Als de economie aantrekt, bieden aandelen betere winstkansen.

Mocht de inflatie sterker dan verwacht aantrekken, dan zal de rente stijgen waardoor het duurder wordt om goudposities aan te houden. Wanneer tenslotte de economie zou vertragen, is er geen enkele reden meer om goud aan te halen als bescherming tegen de inflatie.

Maar volgens een handelaar hoeft het allemaal niet zo ver worden gezocht. Hij sprak van een "lose-lose-lose" scenario, in geen enkel economisch scenario is er sprake van een gunstige uitgangspositie voor het goud. Als de economie aantrekt, bieden aandelen betere winstkansen. Mocht de inflatie sterker dan verwacht aantrekken, dan zal de rente stijgen waardoor het duurder wordt om goudposities aan te houden. Wanneer tenslotte de economie zou vertragen, is er geen enkele reden meer om goud aan te halen als bescherming tegen de inflatie.