Moody's heeft vorige week eerst de rating verlaagd van Griekenland (van Ba1 naar B1) en vervolgens ook die van Spanje (van Aa1 naar Aa2).

Daarnaast heeft Moody's ook van een heel aantal Griekse banken de rating verlaagd omdat de rating van het land een belangrijke variabele is bij het bepalen van de ratings van de banken in dat land.

Volgens Moody's kan ongeveer 20% van landen, maar ook bedrijven en financiële instellingen met een rating van B1, binnen een periode van 5 jaar niet aan de verplichtingen voldoen.

Moody's heeft vorige week eerst de rating verlaagd van Griekenland (van Ba1 naar B1) en vervolgens ook die van Spanje (van Aa1 naar Aa2). Daarnaast heeft Moody's ook van een heel aantal Griekse banken de rating verlaagd omdat de rating van het land een belangrijke variabele is bij het bepalen van de ratings van de banken in dat land. Volgens Moody's kan ongeveer 20% van landen, maar ook bedrijven en financiële instellingen met een rating van B1, binnen een periode van 5 jaar niet aan de verplichtingen voldoen.