Er blijkt namelijk een duidelijk verband te bestaan tussen de politieke en economische onzekerheid in China en de evolutie van de goudprijs. De analisten van Société Générale hebben onderzocht hoe een dergelijke mate van onzekerheid het business vertrouwen en dus ook de economische activiteiten kan beïnvloeden.

Een harde landing van de Chinese economie is moeilijk te voorspellen, maar het zou wel eens kunnen dat de beleggers een voorschot nemen op een dergelijk scenario door goud te kopen. In dat geval zou de stijging van de goudprijs wel eens door een soort schrikreactie veroorzaakt kunnen zijn.

Er blijkt namelijk een duidelijk verband te bestaan tussen de politieke en economische onzekerheid in China en de evolutie van de goudprijs. De analisten van Société Générale hebben onderzocht hoe een dergelijke mate van onzekerheid het business vertrouwen en dus ook de economische activiteiten kan beïnvloeden. Een harde landing van de Chinese economie is moeilijk te voorspellen, maar het zou wel eens kunnen dat de beleggers een voorschot nemen op een dergelijk scenario door goud te kopen. In dat geval zou de stijging van de goudprijs wel eens door een soort schrikreactie veroorzaakt kunnen zijn.