Volgens de goudbulls heeft de NYMEX Gold chart een klassieke dubbele bodem gevormd, met stevige steun op het niveau van 1180 dollar. Het is vanaf zo'n formatie dat vaak een krachtige stijgende beweging op gang komt. Maar niet iedereen is overtuigd dat er wel degelijk zo'n dubbele bodem werd gevormd.

Deze formatie duikt namelijk meestal slechts op aan het einde van een lange baissemarkt wanneer de prijs van iets zich in de buurt van een historische bodem bevindt. Dat is in het geval van het goud zeker niet het geval. Sommige analisten vrezen dan ook dat de goudprijs alleen een dead cat bounce heeft uitgevoerd, het herstel vanuit een oververkochte situatie.

Volgens de goudbulls heeft de NYMEX Gold chart een klassieke dubbele bodem gevormd, met stevige steun op het niveau van 1180 dollar. Het is vanaf zo'n formatie dat vaak een krachtige stijgende beweging op gang komt. Maar niet iedereen is overtuigd dat er wel degelijk zo'n dubbele bodem werd gevormd. Deze formatie duikt namelijk meestal slechts op aan het einde van een lange baissemarkt wanneer de prijs van iets zich in de buurt van een historische bodem bevindt. Dat is in het geval van het goud zeker niet het geval. Sommige analisten vrezen dan ook dat de goudprijs alleen een dead cat bounce heeft uitgevoerd, het herstel vanuit een oververkochte situatie.