Heeft de FED de instorting van de goudprijs geregistreerd?, zoals vele spelers op de markt vermoeden. Paul Craig Roberts sprak gisteren in zijn blog bijvoorbeeld van een "Fed-orchestrated smash".

Het verhaal begint in april, toen de grote Amerikaanse brokers hun klanten vertelden dat hedge fund en individuele beleggers in alle stilte begonnen waren om hun posities in het goud af te bouwen. Die klanten kregen het advies om zich niet te laten verrassen en zelf ook tijdig de posities te sluiten.

Verleden week donderdag gaf Goldman Sachs dan het advies om goud kort en goed te verkopen, waarna een enorme verkoopgolf op gang kwam.

Blijkbaar wil de FED de individuele beleggers om één of andere reden uit het goud krijgen. Er zou iets dramatisch aan de gang, maar voorlopig hebben we er alleen maar het raden naar wat dat zou kunnen zijn. Zo er uiteraard al iets aan de hand is.

Heeft de FED de instorting van de goudprijs geregistreerd?, zoals vele spelers op de markt vermoeden. Paul Craig Roberts sprak gisteren in zijn blog bijvoorbeeld van een "Fed-orchestrated smash". Het verhaal begint in april, toen de grote Amerikaanse brokers hun klanten vertelden dat hedge fund en individuele beleggers in alle stilte begonnen waren om hun posities in het goud af te bouwen. Die klanten kregen het advies om zich niet te laten verrassen en zelf ook tijdig de posities te sluiten. Verleden week donderdag gaf Goldman Sachs dan het advies om goud kort en goed te verkopen, waarna een enorme verkoopgolf op gang kwam. Blijkbaar wil de FED de individuele beleggers om één of andere reden uit het goud krijgen. Er zou iets dramatisch aan de gang, maar voorlopig hebben we er alleen maar het raden naar wat dat zou kunnen zijn. Zo er uiteraard al iets aan de hand is.