Volgens analist Alain Tchibozo, analist bij ING Financial Markets in Parijs, evolueren de zaken in verkeerde richting bij BNP Paribas. Als gevolg van de verliezen kan de bank meer kapitaal nodig hebben.

Tchibozo denkt daarbij aan een bedrag van ongeveer 4 miljard euro. Bovendien doen er sterke geruchten de ronde dat de bank haar dividend noodgedwongen zal moeten verlagen.

Amper een maand geleden liet de bank nog weten dat er geen kapitaalverhoging nodig is om de balanspositie van de bank veilig te stellen. Sinds de val van Lehman Brothers is duidelijk dat BNP Paribas niet immuun is voor de kredietcrisis.

Volgens analist Alain Tchibozo, analist bij ING Financial Markets in Parijs, evolueren de zaken in verkeerde richting bij BNP Paribas. Als gevolg van de verliezen kan de bank meer kapitaal nodig hebben. Tchibozo denkt daarbij aan een bedrag van ongeveer 4 miljard euro. Bovendien doen er sterke geruchten de ronde dat de bank haar dividend noodgedwongen zal moeten verlagen. Amper een maand geleden liet de bank nog weten dat er geen kapitaalverhoging nodig is om de balanspositie van de bank veilig te stellen. Sinds de val van Lehman Brothers is duidelijk dat BNP Paribas niet immuun is voor de kredietcrisis.