De beleggers hopen dat FED-voorzitter Ben Bernanke nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat aankondigen die de economie in een hogere versnelling kunnen brengen.

Gisteren daalde de S&P 500 voor de zevende keer op acht dagen tijd. De oorzaak van de daling waren ditmaal de tegenvallende kleinhandelsverkopen voor de maand juni.

Anderzijds werden de verliezen gelimiteerd door de beter dan verwachte kwartaalcijfers die Citigroup bekendmaakte.

Wat gaat Bernanke zeggen?

Vandaag houdt voorzitter van de Fed, Bernanke, een toespraak voor de Senaat en zal hij de laatste economische ontwikkelingen en het monetaire beleid bespreken.

Op woensdag zal hij vragen van de financiële commissie van de Senaat beantwoorden.

Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Bernanke zich nog terughoudend opstelt ten aanzien van een derde ronde van kwantitatieve verruiming.

Bernanke houdt liever wat middelen achter de hand, voor als de economische situatie zou verslechteren. Bovendien verwacht hij enig herstel in de werkgelegenheid. Ook de Amerikaanse begroting zal de revue passeren.

De beleggers hopen dat FED-voorzitter Ben Bernanke nieuwe stimuleringsmaatregelen gaat aankondigen die de economie in een hogere versnelling kunnen brengen. Gisteren daalde de S&P 500 voor de zevende keer op acht dagen tijd. De oorzaak van de daling waren ditmaal de tegenvallende kleinhandelsverkopen voor de maand juni. Anderzijds werden de verliezen gelimiteerd door de beter dan verwachte kwartaalcijfers die Citigroup bekendmaakte. Wat gaat Bernanke zeggen? Vandaag houdt voorzitter van de Fed, Bernanke, een toespraak voor de Senaat en zal hij de laatste economische ontwikkelingen en het monetaire beleid bespreken. Op woensdag zal hij vragen van de financiële commissie van de Senaat beantwoorden. Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat Bernanke zich nog terughoudend opstelt ten aanzien van een derde ronde van kwantitatieve verruiming. Bernanke houdt liever wat middelen achter de hand, voor als de economische situatie zou verslechteren. Bovendien verwacht hij enig herstel in de werkgelegenheid. Ook de Amerikaanse begroting zal de revue passeren.