De verwachting van de analisten van Leleux over de hogere Belgische langetermijnrentevoeten is niet uitgekomen. Ons land

geniet op de internationale obligatiemarkten voldoende vertrouwen om de Duitse Bunds te kunnen volgen.

De rente op 10 jaar ging de afgelopen weken fors lager. Zolang de Belgische 10-jaarsrente onder de 2,97% - 3,14% blijft, is er geen trendommekeer. Maar een nagenoeg halvering van de Belgische 10-jaarsrente op zes maanden tijd schreewt voor een tijdelijke

opwaartse correctie.

Historische bodem in de maak?

Vanuit een langer perspectief lijkt het er sterk op dat de Belgische langetermijnrente een historische bodem aan het maken is. Uitkijken blijft de boodschap, de markten kunnen snel van trend veranderen. Kies voor kortere looptijden!, zo adviseert Leleux.

Kiezen voor veiligheid

Voor de obligatiemarkten kiezen de analisten van Leleux in 2012 voor veiligheid. • Dit betekent dat we een voorkeur hebben voor Amerikaanse en Duitse staatsobligaties.

Een trendommekeer op de beurzen zorgt voor een hernieuwde vlucht naar veilige havens zorgen en nieuwe dieptepunten voor de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes.

Voor de Duitse en Amerikaanse 10-jaarsrentevoeten wacht Leleux nu een opwaartse correctie af om opnieuw in te stappen. Bedrijfs-, groeilanden- en inflatiegelinkte obligaties kopen de analisten van de beursvennootschap pas na koerscorrectie.

De verwachting van de analisten van Leleux over de hogere Belgische langetermijnrentevoeten is niet uitgekomen. Ons land geniet op de internationale obligatiemarkten voldoende vertrouwen om de Duitse Bunds te kunnen volgen. De rente op 10 jaar ging de afgelopen weken fors lager. Zolang de Belgische 10-jaarsrente onder de 2,97% - 3,14% blijft, is er geen trendommekeer. Maar een nagenoeg halvering van de Belgische 10-jaarsrente op zes maanden tijd schreewt voor een tijdelijke opwaartse correctie.Historische bodem in de maak? Vanuit een langer perspectief lijkt het er sterk op dat de Belgische langetermijnrente een historische bodem aan het maken is. Uitkijken blijft de boodschap, de markten kunnen snel van trend veranderen. Kies voor kortere looptijden!, zo adviseert Leleux.Kiezen voor veiligheid Voor de obligatiemarkten kiezen de analisten van Leleux in 2012 voor veiligheid. • Dit betekent dat we een voorkeur hebben voor Amerikaanse en Duitse staatsobligaties. Een trendommekeer op de beurzen zorgt voor een hernieuwde vlucht naar veilige havens zorgen en nieuwe dieptepunten voor de Amerikaanse en Duitse 10-jaarsrentes. Voor de Duitse en Amerikaanse 10-jaarsrentevoeten wacht Leleux nu een opwaartse correctie af om opnieuw in te stappen. Bedrijfs-, groeilanden- en inflatiegelinkte obligaties kopen de analisten van de beursvennootschap pas na koerscorrectie.