Immers Apple maakt volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer deel uit van de S&P en de Nasdaq. Een stijging van het aandeel zorgde voor hogere indexen.

Dat ook de Dow Jones steeg (waar het aandeel geen deel van uitmaakt) kwam omdat men aandelen in de index kocht omdat de andere indexen stegen.

Normaal

Het is volgens Steentjes natuurlijk een hele kromme redenering. En dat hij niet klopte kwam de afgelopen week wel weer naar voren.

De koers van Apple daalde met bijna 12% en de S&P500 kwam op het hoogste niveau terecht van de afgelopen 5 jaar. Sterker nog, de koers van Apple is sinds het hoogtepunt in september met 37% gezakt terwijl de S&P500 met 2,9% is gestegen.

De koers van Apple daalde volgens Steentjes de afgelopen week omdat een aantal analisten vond dat de cijfers te weinig brachten.

Terwijl het toch de beste cijfers waren die het bedrijf heeft gepubliceerd. De echte achtergrond is natuurlijk dat sommigen twijfelen of de winstgevendheid nog wel haalbaar is. Nu het antwoord op die vraag is simpel, aldus Steentjes.

Natuurlijk blijft Apple winstgevend. Niet alleen omdat men spullen goedkoop inkoopt en dat tegen een veel te hoge prijs verkoopt. Dat doen meer luxegoederen producenten.

Maar ook door de inkomsten uit de verkoop van muziek (iTunes) en de wijze waarop Apps op iPhones en iPads mogen.

De vraag of de winstgroei zal aanhouden is een andere. Er zou een weer een heel ander product moeten komen in de klasse van een iPad om dat te bereiken.

En dat lijkt er voorlopig niet aan te komen. Natuurlijk komen er nieuwere versies en zullen consumenten hun oude apparaten afdanken.

Wat dat betreft gaat Apple wellicht lijken op Microsoft. En dat impliceert dat er nog lang moet worden gewacht op de koers van $ 700 dat een voortgaande groei van de winst van het bedrijf aangaf.

Immers Apple maakt volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer deel uit van de S&P en de Nasdaq. Een stijging van het aandeel zorgde voor hogere indexen. Dat ook de Dow Jones steeg (waar het aandeel geen deel van uitmaakt) kwam omdat men aandelen in de index kocht omdat de andere indexen stegen.Normaal Het is volgens Steentjes natuurlijk een hele kromme redenering. En dat hij niet klopte kwam de afgelopen week wel weer naar voren. De koers van Apple daalde met bijna 12% en de S&P500 kwam op het hoogste niveau terecht van de afgelopen 5 jaar. Sterker nog, de koers van Apple is sinds het hoogtepunt in september met 37% gezakt terwijl de S&P500 met 2,9% is gestegen. De koers van Apple daalde volgens Steentjes de afgelopen week omdat een aantal analisten vond dat de cijfers te weinig brachten. Terwijl het toch de beste cijfers waren die het bedrijf heeft gepubliceerd. De echte achtergrond is natuurlijk dat sommigen twijfelen of de winstgevendheid nog wel haalbaar is. Nu het antwoord op die vraag is simpel, aldus Steentjes. Natuurlijk blijft Apple winstgevend. Niet alleen omdat men spullen goedkoop inkoopt en dat tegen een veel te hoge prijs verkoopt. Dat doen meer luxegoederen producenten. Maar ook door de inkomsten uit de verkoop van muziek (iTunes) en de wijze waarop Apps op iPhones en iPads mogen. De vraag of de winstgroei zal aanhouden is een andere. Er zou een weer een heel ander product moeten komen in de klasse van een iPad om dat te bereiken. En dat lijkt er voorlopig niet aan te komen. Natuurlijk komen er nieuwere versies en zullen consumenten hun oude apparaten afdanken. Wat dat betreft gaat Apple wellicht lijken op Microsoft. En dat impliceert dat er nog lang moet worden gewacht op de koers van $ 700 dat een voortgaande groei van de winst van het bedrijf aangaf.