In het tweede kwartaal zijn de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten lichtjes gestegen en dat voor de eerste keer sinds 2007. Volgens hoofdeconoom Stan Humphries van gespecialiseerd bedrijf Zillow is het al de vierde maand op rij dat de prijzen zijn gestegen, zodat er van een duidelijke bodem kan worden gesproken.

In sommige regio's, zoals California, Nevada en Arizona stegen de prijzen zeer snel, in die mate zelfs dat er sprake kan zijn van een nieuwe zeepbel. Bij gebrek aan alternatieven wenden de beleggers zich naar de huizenmarkt om snelle winsten te realiseren.

AEX dreigt weer te verzwakken

De stijging vorige week bij de AEX boven 316 heeft geleid tot een opwaartse kruising van het 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde. Vorig jaar op 22 december was een vergelijkbare 'golden cross' aanleiding voor een voortzetting van de stijgende trend.

Momenten van zwakte - zoals koersdalingen onder het 20-daags gemiddelde - bieden dan tactisch gesproken instapkansen. Het 20-daags koersgemiddelde noteert nu 311,30. Het 120-daags gemiddelde noteert 311,18.

Er is volgens Theodoor Gilissen Bankiers betrekkelijk weinig verkoopdruk voor nodig om het bodemproces te ontkrachten. Een daling onder 311 is al voldoende om op het verkeerde been te worden gezet.

Wie toch anticipeert op een voortzetting van de stijgende korte termijn trend doet er verstandig aan het meest recente dieptepunt (= 307,75) als 'stop loss'-grens voor long posities te hanteren. De risico's blijven dan beheersbaar tot een paar procent.

In het tweede kwartaal zijn de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten lichtjes gestegen en dat voor de eerste keer sinds 2007. Volgens hoofdeconoom Stan Humphries van gespecialiseerd bedrijf Zillow is het al de vierde maand op rij dat de prijzen zijn gestegen, zodat er van een duidelijke bodem kan worden gesproken. In sommige regio's, zoals California, Nevada en Arizona stegen de prijzen zeer snel, in die mate zelfs dat er sprake kan zijn van een nieuwe zeepbel. Bij gebrek aan alternatieven wenden de beleggers zich naar de huizenmarkt om snelle winsten te realiseren. AEX dreigt weer te verzwakken De stijging vorige week bij de AEX boven 316 heeft geleid tot een opwaartse kruising van het 20-daags koersgemiddelde boven het 120-daags koersgemiddelde. Vorig jaar op 22 december was een vergelijkbare 'golden cross' aanleiding voor een voortzetting van de stijgende trend. Momenten van zwakte - zoals koersdalingen onder het 20-daags gemiddelde - bieden dan tactisch gesproken instapkansen. Het 20-daags koersgemiddelde noteert nu 311,30. Het 120-daags gemiddelde noteert 311,18. Er is volgens Theodoor Gilissen Bankiers betrekkelijk weinig verkoopdruk voor nodig om het bodemproces te ontkrachten. Een daling onder 311 is al voldoende om op het verkeerde been te worden gezet. Wie toch anticipeert op een voortzetting van de stijgende korte termijn trend doet er verstandig aan het meest recente dieptepunt (= 307,75) als 'stop loss'-grens voor long posities te hanteren. De risico's blijven dan beheersbaar tot een paar procent.