Hij verwacht dat de vastgoed- en bouwsector aan het uitbodemen zijn, wat de Amerikaanse economie in de komende maanden kan versterken.

Op basis van de futures mag vandaag een min of meer stabiele opening op Wall Street wordt verwacht, de S&P futures blijven dicht bij het slotniveau van gisteren.

Ook overeenstemming van het Europees groeipact

Over de inhoud van het groeipact is ook overeenstemming bereikt. Er komt Eur 120 mrd beschikbaar om groei en werkgelegenheid te bevorderen via een kapitaalsverhoging voor de EIB, geld uit de structuurfondsen en project bonds.

De reactie van de markt was vrijdag zeer positief voor Spaanse obligaties. De Spaanse 10-jaars risico-opslag daalde met circa 65 bps en die van Italië met ca 45 bps.

De Duitse 10-jaars rente steeg 13 bps naar 1,65%, het hoogste niveau sinds begin mei.

Deze week belangrijke cijfers op komst

Gisteren werden de inkoopmanagersindices van de industrie over juni gepubliceerd, maar verrassend waren ze volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet, omdat de voorlopige cijfers twee weken geleden al werden gepubliceerd. Toen bleek dat de groei wereldwijd verder afzwakt.

Zondag maakte China bekend dat de inkoopmanagersindex in juni is gedaald van 50,4 naar 50,2. Maandag werd bekend dat de HSBC inkoopmanagersindex in China in de afgelopen maand was gezakt van 48,4 naar 48,2. Het was de achtste maand op rij dat het cijfer onder de 50 lag. Zowel de productie, nieuwe orders als de werkgelegenheid staan onder druk.

China heeft inmiddels al een eerste rentestap genomen, mede doordat de inflatie in mei onverwacht snel is gedaald tot 3%.

Hij verwacht dat de vastgoed- en bouwsector aan het uitbodemen zijn, wat de Amerikaanse economie in de komende maanden kan versterken. Op basis van de futures mag vandaag een min of meer stabiele opening op Wall Street wordt verwacht, de S&P futures blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. Ook overeenstemming van het Europees groeipact Over de inhoud van het groeipact is ook overeenstemming bereikt. Er komt Eur 120 mrd beschikbaar om groei en werkgelegenheid te bevorderen via een kapitaalsverhoging voor de EIB, geld uit de structuurfondsen en project bonds. De reactie van de markt was vrijdag zeer positief voor Spaanse obligaties. De Spaanse 10-jaars risico-opslag daalde met circa 65 bps en die van Italië met ca 45 bps. De Duitse 10-jaars rente steeg 13 bps naar 1,65%, het hoogste niveau sinds begin mei.Deze week belangrijke cijfers op komst Gisteren werden de inkoopmanagersindices van de industrie over juni gepubliceerd, maar verrassend waren ze volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet, omdat de voorlopige cijfers twee weken geleden al werden gepubliceerd. Toen bleek dat de groei wereldwijd verder afzwakt. Zondag maakte China bekend dat de inkoopmanagersindex in juni is gedaald van 50,4 naar 50,2. Maandag werd bekend dat de HSBC inkoopmanagersindex in China in de afgelopen maand was gezakt van 48,4 naar 48,2. Het was de achtste maand op rij dat het cijfer onder de 50 lag. Zowel de productie, nieuwe orders als de werkgelegenheid staan onder druk. China heeft inmiddels al een eerste rentestap genomen, mede doordat de inflatie in mei onverwacht snel is gedaald tot 3%.