De recente zwakke beursprestaties van een aantal grote oliebedrijven heeft vooral te maken met het feit dat deze zich niet hadden ingedekt tegen een daling van de olieprijs. Een aantal kleinere bedrijven heeft dat wel gedaan en plukt daar nu de vruchten van.

Dat is onder meer het geval met LINN Energy (NASDAQ: LINE) en BreitBurn Energy Partners (NASDAQ: BBEP), twee bedrijven die zowel in exploratie als productie actief zijn. De exploratie van olie wordt het met de dag moeilijker, dus is het belangrijk om in de sector de juiste keuzes te maken.

De recente zwakke beursprestaties van een aantal grote oliebedrijven heeft vooral te maken met het feit dat deze zich niet hadden ingedekt tegen een daling van de olieprijs. Een aantal kleinere bedrijven heeft dat wel gedaan en plukt daar nu de vruchten van. Dat is onder meer het geval met LINN Energy (NASDAQ: LINE) en BreitBurn Energy Partners (NASDAQ: BBEP), twee bedrijven die zowel in exploratie als productie actief zijn. De exploratie van olie wordt het met de dag moeilijker, dus is het belangrijk om in de sector de juiste keuzes te maken.