Het bedrag dat de investeerders op die gok hebben gezet, is het hoogst in vier jaar. Dat bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse toezichthouder op de grondstoffenhandel CFTC.

Maandag kwam ook een aantal rapporten naar buiten over de Amerikaanse olievoorraden. Die dreigden bijna te overstromen vanwege het aanhoudend hoge productieniveau, maar raffinaderijen gaan blijkbaar uit van een recordhoge benzineproductie in de aanloop naar de zomermaanden, waarin veel gereden wordt.

Hoe meer ruwe olie wordt omgezet in autobrandstoffen, hoe sneller de kritieke niveaus in opslagtanks uit het zicht verdwijnen.

Te grote olievoorraden drukken de prijs

De olieprijzen zijn vandaag weliswaar gedaald. Een prognose van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs over de verdere evolutie van de Amerikaanse oliereserves zorgt voor verkoopsdruk, zo luidt het bij de handelaars.

De grondstofspecialisten van Goldman Sachs gaan er van uit dat de oliereserves van de VS op een onveranderd hoog recordpeil blijven en dus blijven wegen op de prijzen.

Een vat Brent kostte dinsdagochtend 57,51 dollar, of een daling met 61 cent. De prijs voor een vat West Texas Intermediate zakte 43 cent tot 51,71 dollar. (Belga/NS)

Het bedrag dat de investeerders op die gok hebben gezet, is het hoogst in vier jaar. Dat bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse toezichthouder op de grondstoffenhandel CFTC. Maandag kwam ook een aantal rapporten naar buiten over de Amerikaanse olievoorraden. Die dreigden bijna te overstromen vanwege het aanhoudend hoge productieniveau, maar raffinaderijen gaan blijkbaar uit van een recordhoge benzineproductie in de aanloop naar de zomermaanden, waarin veel gereden wordt. Hoe meer ruwe olie wordt omgezet in autobrandstoffen, hoe sneller de kritieke niveaus in opslagtanks uit het zicht verdwijnen. De olieprijzen zijn vandaag weliswaar gedaald. Een prognose van de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs over de verdere evolutie van de Amerikaanse oliereserves zorgt voor verkoopsdruk, zo luidt het bij de handelaars. De grondstofspecialisten van Goldman Sachs gaan er van uit dat de oliereserves van de VS op een onveranderd hoog recordpeil blijven en dus blijven wegen op de prijzen. Een vat Brent kostte dinsdagochtend 57,51 dollar, of een daling met 61 cent. De prijs voor een vat West Texas Intermediate zakte 43 cent tot 51,71 dollar. (Belga/NS)