Die winsten worden gerealiseerd door de euro en euro-obligaties te shorten, op credit default swaps enzovoort. Caxton Global Investments, het vlaggeschip fonds van Caxton Associates, is één van die fondsen die goed verdiend heeft aan de crisis.

Ook Moore Macro Managers Fund, dat wordt gerund door de bekende fondsbeheerder Louis Bacon, heeft gouden zaken gedaan. Over 2011 werd een rendement van 11,50% gerealiseerd.

Element Capital, een kleiner hedge fund dat wordt gerund door de minder bekende fixed-income trader Jeff Talpins, is echter de uitblinker met een return van 27% op jaarbasis. Ook andere hedge funds hebben volop weten te profiteren van de Europa crisis.

Die winsten worden gerealiseerd door de euro en euro-obligaties te shorten, op credit default swaps enzovoort. Caxton Global Investments, het vlaggeschip fonds van Caxton Associates, is één van die fondsen die goed verdiend heeft aan de crisis. Ook Moore Macro Managers Fund, dat wordt gerund door de bekende fondsbeheerder Louis Bacon, heeft gouden zaken gedaan. Over 2011 werd een rendement van 11,50% gerealiseerd. Element Capital, een kleiner hedge fund dat wordt gerund door de minder bekende fixed-income trader Jeff Talpins, is echter de uitblinker met een return van 27% op jaarbasis. Ook andere hedge funds hebben volop weten te profiteren van de Europa crisis.