Hedge funds slagen er niet in om S&P 500 te kloppen

Het zijn moeilijke markten, zowel voor gewone beleggers als voor professionals. De meeste hedge funds zijn er dit jaar niet in geslaagd om de S&P 500 te kloppen.

De gemiddelde winst van een speculatiefonds bedraagt over de eerste zes maanden van dit jaar 1,30%, terwijl de S&P 500 een winst van 8,30% boekt.

Wall Street is vandaag nochtans opnieuw lager gesloten, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,25% en 0,50% in het rood, terwijl de Nasdaq 0,75% moest prijsgeven.

Euro valt terug onder 1,22 euro

Op de valutamarkten ging de koers van de euro lager, waarbij de kaap van 1,22 dollar naar beneden werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2207 dollar betaald, of een kwart procent minder dan het slotniveau van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,479%, of opnieuw ruim een procent lager ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Olie wat duurder, goud opnieuw wat goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1572,80 dollar betaald, of een paar dollar minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd echter duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets minder dan 86 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content