Uit het rapport blijkt dat hedge funds en andere speculanten in toenemende mate speculeren op een verdere stijging van de olieprijs. Het aantal openstaande hausse-posities was sinds juni 2006 nooit zo groot. .

De interesse om long te gaan in olie is alleen maar toegenomen sinds de FED vorige week woensdag een verdere verruiming van haar monetaire politiek aankondigde. De Amerikaanse centrale bank gaat nog eens voor 600 miljard dollar aan overheidsobligaties

inkopen.

Mike Armbruster, medestichter van Altavest Worldwide Trading, bevestigde nogmaals dat alles om de dollar draait. De Amerikaanse munt is verder verzwakt en dat heeft de grondstoffenprijzen weer toen stijgen.

Uit het rapport blijkt dat hedge funds en andere speculanten in toenemende mate speculeren op een verdere stijging van de olieprijs. Het aantal openstaande hausse-posities was sinds juni 2006 nooit zo groot. . De interesse om long te gaan in olie is alleen maar toegenomen sinds de FED vorige week woensdag een verdere verruiming van haar monetaire politiek aankondigde. De Amerikaanse centrale bank gaat nog eens voor 600 miljard dollar aan overheidsobligaties inkopen. Mike Armbruster, medestichter van Altavest Worldwide Trading, bevestigde nogmaals dat alles om de dollar draait. De Amerikaanse munt is verder verzwakt en dat heeft de grondstoffenprijzen weer toen stijgen.