Volgens de Commodity Futures Trading Commission steeg het aantal long-posities op de New York Mercantile Exchange vorige week met 67%, wat de grootste stijging was sinds februari 2007.

De olieprijs daalde vorige week op vier van de vijf dagen op de Nymex, na de week voordien met 5,40% te zijn gestegen. Dat was dan weer de grootste stijging op weekbasis sinds mei.

Hamza Khan, analist bij Schork Group, veranderden de speculanten tijdens de afgelopen weken razendsnel van positie. Ze stonden short wanneer de prijzen naar omhoog gingen en staan long nu de prijzen weer dalen. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om de bewegingen in de olieprijs in te schatten.

Volgens Hedge Fund Research's HFRX Global Hedge Fund Index was het tweede kwartaal het slechtste in meer dan 10 jaar. Het gemiddelde hedge fund moest een verlies van 2,79% incasseren.

Volgens Kahn moet de olieprijs uit de zijdelingse trend breken om opnieuw hogere koersen aan te kunnen. Sinds augustus van vorig jaar bedraagt die band 18 dollar, waardoor het moeilijk is voor de speculanten om geld te verdienen.

Volgens de Commodity Futures Trading Commission steeg het aantal long-posities op de New York Mercantile Exchange vorige week met 67%, wat de grootste stijging was sinds februari 2007. De olieprijs daalde vorige week op vier van de vijf dagen op de Nymex, na de week voordien met 5,40% te zijn gestegen. Dat was dan weer de grootste stijging op weekbasis sinds mei. Hamza Khan, analist bij Schork Group, veranderden de speculanten tijdens de afgelopen weken razendsnel van positie. Ze stonden short wanneer de prijzen naar omhoog gingen en staan long nu de prijzen weer dalen. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om de bewegingen in de olieprijs in te schatten. Volgens Hedge Fund Research's HFRX Global Hedge Fund Index was het tweede kwartaal het slechtste in meer dan 10 jaar. Het gemiddelde hedge fund moest een verlies van 2,79% incasseren. Volgens Kahn moet de olieprijs uit de zijdelingse trend breken om opnieuw hogere koersen aan te kunnen. Sinds augustus van vorig jaar bedraagt die band 18 dollar, waardoor het moeilijk is voor de speculanten om geld te verdienen.