Vanmorgen werd er in Singapore voor een troy ounce goud 1236,93 dollar betaald, nadat de goudprijs op een bepaald moment was teruggevallen tot 1233,38 dollar. Gisteren werd een piek voor de afgelopen acht weken bereikt op 1244,30 dollar.

Park Yong Beorn van Tongyang Securities stelt vast dat er winstnemingen loskomen zodra de kaap van 1250 dollar in zicht komt. Daar kan verandering in komen wanneer indicaties over een verzwakkende economie binnenkomen.

Het sentiment bij de handelaren blijft positief, de meesten verwachten dat de goudprijs in de komende dagen gaat blijven stijgen.

Vanmorgen werd er in Singapore voor een troy ounce goud 1236,93 dollar betaald, nadat de goudprijs op een bepaald moment was teruggevallen tot 1233,38 dollar. Gisteren werd een piek voor de afgelopen acht weken bereikt op 1244,30 dollar. Park Yong Beorn van Tongyang Securities stelt vast dat er winstnemingen loskomen zodra de kaap van 1250 dollar in zicht komt. Daar kan verandering in komen wanneer indicaties over een verzwakkende economie binnenkomen. Het sentiment bij de handelaren blijft positief, de meesten verwachten dat de goudprijs in de komende dagen gaat blijven stijgen.