Hedge funds en speculanten kopen namelijk op grote schaal vastgoed en jagen zo de prijzen door het plafond, zo signaleerde de Amerikaanse National Association of Realtors. Maar liefst 70% van de woningen in Brooklyn worden door speculanten gekocht, uiteraard met de bedoeling om te mikken op prijsstijgingen.

De situatie op de Amerikaanse huizenmarkt heeft dus niets te maken met een economisch herstel, zoals Washington ons wil doen geloven. Wanneer een steeds groter deel van de Amerikanen moet huren omdat ze zich geen eigen huis kunnen veroorloven, dreigen uiteindelijk de consumptie en dus ook de economie daar de dupe van te worden.

Hedge funds en speculanten kopen namelijk op grote schaal vastgoed en jagen zo de prijzen door het plafond, zo signaleerde de Amerikaanse National Association of Realtors. Maar liefst 70% van de woningen in Brooklyn worden door speculanten gekocht, uiteraard met de bedoeling om te mikken op prijsstijgingen. De situatie op de Amerikaanse huizenmarkt heeft dus niets te maken met een economisch herstel, zoals Washington ons wil doen geloven. Wanneer een steeds groter deel van de Amerikanen moet huren omdat ze zich geen eigen huis kunnen veroorloven, dreigen uiteindelijk de consumptie en dus ook de economie daar de dupe van te worden.