Op basis van de data verstrekt door de Commodity Futures Trading Commission blijkt dat de netto long posities in goud futures en opties met 18% zijn gestegen tot iets meer dan 40.250 contracten. Dat is meteen ook het hoogste niveau voor de afgelopen zeven weken.

Hedge funds fondsen en fondsbeheerders stortten zich weer op het goud, maar de vraag is of deze trend een blijvend karakter zal krijgen. In het verleden is gebleken dat de speculanten snel hun posities weer omdraaien wanneer het tij op de markt de omgekeerde beweging maakt.

Op basis van de data verstrekt door de Commodity Futures Trading Commission blijkt dat de netto long posities in goud futures en opties met 18% zijn gestegen tot iets meer dan 40.250 contracten. Dat is meteen ook het hoogste niveau voor de afgelopen zeven weken. Hedge funds fondsen en fondsbeheerders stortten zich weer op het goud, maar de vraag is of deze trend een blijvend karakter zal krijgen. In het verleden is gebleken dat de speculanten snel hun posities weer omdraaien wanneer het tij op de markt de omgekeerde beweging maakt.