Ondanks de recente koersstijgingen waren heel wat speculatiefondsen nog altijd voor een deel baisse-gericht, dit uit ongeloof over de draagkracht van de huidige rally. Sinds oktober van vorig jaar is de Standard & Poor's 500 (SPX) Index al met 27% gestegen. Veel fondsbeheerders kregen last van hoogtevrees, namen gedeeltelijk winst op hun posities en gingen voor een ander gedeelte short.

Barton Biggs ziet nog meer potentieel

Barton Biggs, stichter van het hedge fund Traxis Partners LP in New York, is één van de fondsbeheerders die de hausse-posities in de afgelopen maanden stelselmatig verder heeft opbebouwd. Die strategie heeft hem geen windeieren opgeleverd, wel integendeel.

Biggs staat bovendien klaar om zijn hausse-posities verder uit te breiden wanneer de Standard & Poor's 500 (SPX) Index met 5 tot 7% zou corrigeren. Een dergelijke correctie zou volgens Biggs dé kans bieden om op redelijke niveaus weer in de markt te stappen.

Enkele aandelen hebben indrukwekkende prestaties neergezet. Zo steeg de koers van Sears sinds oktober met 127%, onder andere als gevolg van het afbouwen van de short-posities in dit aandeel. De koersen van Bank of America Corp. (BAC) en Netflix Inc. (NFLX) stegen telkens met ongeveer 75%.

Ondanks de recente koersstijgingen waren heel wat speculatiefondsen nog altijd voor een deel baisse-gericht, dit uit ongeloof over de draagkracht van de huidige rally. Sinds oktober van vorig jaar is de Standard & Poor's 500 (SPX) Index al met 27% gestegen. Veel fondsbeheerders kregen last van hoogtevrees, namen gedeeltelijk winst op hun posities en gingen voor een ander gedeelte short. Barton Biggs ziet nog meer potentieel Barton Biggs, stichter van het hedge fund Traxis Partners LP in New York, is één van de fondsbeheerders die de hausse-posities in de afgelopen maanden stelselmatig verder heeft opbebouwd. Die strategie heeft hem geen windeieren opgeleverd, wel integendeel. Biggs staat bovendien klaar om zijn hausse-posities verder uit te breiden wanneer de Standard & Poor's 500 (SPX) Index met 5 tot 7% zou corrigeren. Een dergelijke correctie zou volgens Biggs dé kans bieden om op redelijke niveaus weer in de markt te stappen. Enkele aandelen hebben indrukwekkende prestaties neergezet. Zo steeg de koers van Sears sinds oktober met 127%, onder andere als gevolg van het afbouwen van de short-posities in dit aandeel. De koersen van Bank of America Corp. (BAC) en Netflix Inc. (NFLX) stegen telkens met ongeveer 75%.