Hedge funds bouwen hun posities in goud namelijk weer af en dat aan het snelste tempo sinds juni. Naar de reden waarom moet niet lang gezocht worden: de fondsbeheerders verwachten dat de Amerikaanse centrale bank vanaf september zal beginnen te taperen.

Volgens de cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission werden de long posities in goud in de afgelopen weken met ruim een kwart afgebouwd. Anderzijds zijn de short posities in goud met een ongeveer even groot percentage gestegen.

Hedge funds bouwen hun posities in goud namelijk weer af en dat aan het snelste tempo sinds juni. Naar de reden waarom moet niet lang gezocht worden: de fondsbeheerders verwachten dat de Amerikaanse centrale bank vanaf september zal beginnen te taperen. Volgens de cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission werden de long posities in goud in de afgelopen weken met ruim een kwart afgebouwd. Anderzijds zijn de short posities in goud met een ongeveer even groot percentage gestegen.