Het aantal openstaande long-posities daalde met 32%, dit vanwege de verwachting dat de Europese crisis rond de begrotingsdeficieten de economische groei en dus ook de vraag naar ruwe olie gaat afremmen.

Het U.S. Commodity Futures Trading Commission's Commitments of Traders Report laat aan duidelijkheid niets te wensen over: zowel in opties als in futures daalde het aantal openstaande hausse-posities.

Vanaf de piek op 87,15 dollar per vat ruwe olie die op 3 mei werd bereikt, is de olieprijs al met 20% gedaald. In de Verenigde Staten zijn voorraden aan olie en olieproducten met 1,81 miljard vaten gestegen.

Op seizoensbasis zijn die voorraden sinds 1990 nog nooit zo hoog geweest. Dat betekent dat er alleszins geen tekort is aan ruwe olie op de markt.

Stephen Schork, president van de Schork Group Inc en één van de bekendste oliespecialisten in de wereld, verwacht dat de olieprijs in de komende weken zwak gaat blijven.

Ondanks het economisch herstel is de vraag naar ruwe olie in de Verenigde Staten in de eerste drie maanden van dit jaar nauwelijks gestegen. De vraag naar benzine is anderzijds ook lager dan normaal is in deze tijd van het jaar.

Schork verwacht dat de hedge funds gaan proberen om de olieprijs onder 67-68 dollar te duwen. Wanneer dat lukt, is een verdere daling richting 60 tot 62 dollar mogelijk.

Het aantal openstaande long-posities daalde met 32%, dit vanwege de verwachting dat de Europese crisis rond de begrotingsdeficieten de economische groei en dus ook de vraag naar ruwe olie gaat afremmen. Het U.S. Commodity Futures Trading Commission's Commitments of Traders Report laat aan duidelijkheid niets te wensen over: zowel in opties als in futures daalde het aantal openstaande hausse-posities. Vanaf de piek op 87,15 dollar per vat ruwe olie die op 3 mei werd bereikt, is de olieprijs al met 20% gedaald. In de Verenigde Staten zijn voorraden aan olie en olieproducten met 1,81 miljard vaten gestegen. Op seizoensbasis zijn die voorraden sinds 1990 nog nooit zo hoog geweest. Dat betekent dat er alleszins geen tekort is aan ruwe olie op de markt. Stephen Schork, president van de Schork Group Inc en één van de bekendste oliespecialisten in de wereld, verwacht dat de olieprijs in de komende weken zwak gaat blijven. Ondanks het economisch herstel is de vraag naar ruwe olie in de Verenigde Staten in de eerste drie maanden van dit jaar nauwelijks gestegen. De vraag naar benzine is anderzijds ook lager dan normaal is in deze tijd van het jaar. Schork verwacht dat de hedge funds gaan proberen om de olieprijs onder 67-68 dollar te duwen. Wanneer dat lukt, is een verdere daling richting 60 tot 62 dollar mogelijk.