De Commodity Futures Trading Commission maakte in haar wekelijks Commitments of Traders bekend dat de hausse-posities vorige week met maar liefst 12% zijn gestegen.

Het was van begin december geleden dat nog zo'n forse stijging werd opgetekend. Andy Lipow, president van Lipow Oil Associates LLC in Houston, is van mening dat alle factoren in de richting van een verdere stijging van de olieprijs wijzen.

Volgens het International Energy Agency zal de Chinese olieconsumptie dit jaar met 4,80% toenemen, na een stijging met 11% in 2010. Het betreft de consumptie van geraffineerde olieproducten.

De Commodity Futures Trading Commission maakte in haar wekelijks Commitments of Traders bekend dat de hausse-posities vorige week met maar liefst 12% zijn gestegen. Het was van begin december geleden dat nog zo'n forse stijging werd opgetekend. Andy Lipow, president van Lipow Oil Associates LLC in Houston, is van mening dat alle factoren in de richting van een verdere stijging van de olieprijs wijzen. Volgens het International Energy Agency zal de Chinese olieconsumptie dit jaar met 4,80% toenemen, na een stijging met 11% in 2010. Het betreft de consumptie van geraffineerde olieproducten.